2013. augusztus 29., csütörtök

Karácsonyi mézeskalács (Eszterlili)

Hozzávalók:

76 dkg liszt
34 dkg porcukor
10 szem szegfűszeg összetörve
3 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál szódabikarbóna (nem sok).


Ezeket összekeverni.
Hozzáadni 4 egész tojást, 5 dkg Rámát, 6 evőkanál mézet (ne legyen ikrás). Összegyúrni, pihentetni 1 órát min. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, szaggatjuk formákkal. A tetejét tetszés szerint díszíthetjük sütés előtt vágott dióval, mogyoróval, mandulával, mazsoláva, színes tortadarval, s
ütés után felvert tojásfehérjével. A tojásfehérje egy részét lehet ételszínezékkel színezni. 
Gyorsan sül, ne hagyjuk sokáig a sütőben.

Nekünk ez évek óta sütött recept. Próbáltuk mézeskalács fűszerrel is, de így jobb. Én robotgéppel töröm össze a fűszereket. Rengeteg lesz belőle.

Évek óta sütjük, tökéletes recept. A fűszereket darab kiszámolom, robotgéppel töröm össze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése