2013. szeptember 3., kedd

Gesztenyés töltelék

Hozzávalók:
5 dkg szalonna
20 dkg darálthús ( én sertésből szoktam)
2 db szikkadt zsemle
2 dl tej (vagy 1 dl tej + 1 dl viz)
1 kisebb vöröshagyma
1 csomag gesztenyemassza
Só, bors

A zsemléket beáztatjuk a tejbe. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megsütjük serpenyőben, hozzáadjuk a kicsire felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a darálthúst, fehéredésig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, átteszük egy tálba, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét és a gesztenyemasszát. Összekeverjük, kézzel finomra nyomkodjuk. ( ha szükséges, átengedhetjük húsdarálón. - én nem szoktam. )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése