2013. szeptember 25., szerda

Hamis mézeskalács

Mézeskalács méz nélkül

2x25dkg kristálycukor
0,5 dl tej
1 kg liszt
2 tojássárgája
15 dkg zsír vagy sütőmargarin
2 dkg szalakáli
őrölt szegfűszeg,fahéj

A lisztet 25 dkg cukorot, a szalakálit, és a zsiradékot a két tojás sárgájával gondosan összedolgozzuk. A másik adag cukrot pedig karamellizáljuk és felengedjük tejjel, felmelegítjük, majd a liszetes keverékkel összegyúrjuk. A kapott tésztát nyújtjuk szaggatjuk, majd sütjük. Sülés közben ezek is megnőnek.A kalács azonnal puha lesz, mindjárt fogyaszthatóak.


Igaz,még nem próbáltam ki,de ha csak dekorálni akarsz vele nem enni,lehet,hogy ez is bevállna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése