2013. szeptember 10., kedd

Martini recept

Hozzávalók:
1,2 kg cukor
0,5 kg fehér rizs mosás nélkül!!!! 
10 dkg mazsola 
2 db citrom hájastól apróra vágva
2 csg vaníliás cukor
5 dkg élesztő
1 db egész fahéj
3 l langyos víz

A fűszereket tiszta, 5 literes üvegbe tesszük, ráöntjük a vizet, majd jól összekeverjük.Többet nem szabad megkeverni! Az üveget lezárjuk egy celofánnal amelyet tűvel megszurkáltunk. Ha a citrom és a mazsola leülepedett óvatosan leszűrjük. Szobahőmérsékleten kb 6 hétig tart a folyamat, addig nem szabad bántani. Elég csúnyán néz ki, majd elkezd tisztulni. Ajánlott legalább kétszer, de nem árt háromszor átszűrni, a végén aranyszínű tiszta finom martinit kapunk. Meleg közelében lehet az érlelés során, de sem tűző napra, sem hőt adó berendezésre (radiátor, konvektor) nem szabad feltenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése