Hozzávalók:
100 gr marcipán massza /én beletettem egy egész csomaggal, 20 dkg/
4 tojássárgája
100 gr porcukor
200 gr puha vaj
2 narancs lereszelt héja
200 gr finomliszt
50 gr min. 60% kakaótartalmú csoki
A marcipánt, tojássárgáját, porcukrot és vajat jól összedolgozzuk. A narancshéjat és lisztet belekeverjük. A tészta lágy, nem gyúrható, de nem is túl folyós.
Egy csillagcsöves nyomózsákkal sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomkodunk .Én simán kiskanállal adagolom a tepsibe, sütés közben úgyis szétterül kicsit, és nem lesz sokkal szebb az sem, amit nyomózsákból adagolsz. Előmelegített sütőben 180 fokon vagy gáz sütő 2-es fokozatán 8-10 percig sütjük..
Ha kihűlt, olvasztott csokit csurgatunk rá.
Dobozban hetekig eláll. Már ha el nem fogy azonnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése