2013. szeptember 23., hétfő

Őszibarack jam

2,5 kg barackot megpucolom nagy fazékba teszem és krumpli nyomóval kicsit megnyomkodom, hogy kicsit szétmenjen, nem baj, ha maradnak benne barackdarabkák. ( nekem csak az a félkör alakú nagy lyukú, talpas krumplinyomóm van, nem az a fajta amibe beleteszed a burgonyát és úgy nyomod össze- remélem érthetően írtam le) 
Hozzákeverem a cukrot 1 kg helyett én csak 80 dkg-ot + 4 zacskó dzsemfixet és 6 szem szegfüszeget, ( ha van teatojásod abba is teheted, ha nincs, mielőtt üvegbe raknád a kész lekvárt pecázd ki belőle a szegfüszeget) az egészet felforralom kb 3 percig hagyom forrni, majd üvegekbe szedem, fejre állítom 5 percre és mehet a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése