2013. szeptember 10., kedd

Pulykamell karácsonyi színekben

Egy nagy darab pulykamellet kibontok, enyhén meg is klopfolom, hogy egyetlen nagy, egy-másfél centis szeletet kapjak. NEM fűszerezem egyelőre. Végigrakom a felületét szépséges, sötétzöld spenótlevelekkel. Részint imádjuk, részint nagyon jól áll az íze a pulykamellnek, és remek töltelék. A levelek tetejére vékonyra szelt makói szalámi kerül - ez egy kellemes, enyhén hagymás-paprikás ízű, nyers szalámiféleség, nagyon szeretjük. De bármilyen, ízlés szerinti kolbász-réteggel lehet helyettesíteni a vörös réteget. A csodás, fűszeres, vörös rétegre kerül az aranyszínű cheddar sajt, ami olvadós, enyhén sós, és jól megy a spenóthoz is, a szalámihoz is - a puylkamellnek meg magában nem sok íze volna, valljuk be.
A húst a három töltelékréteggel szorosan feltekerem és megkötözöm - csinos kis töltött husikát kell kapnom, három, színes töltelékréteggel, összeillő ízekkel, karácsonyi színekben. Kívülről kap némi sót, borsot, leheletnyi szerecsendiót, és enyhe párolás után pirosra sütöm.

Felvágás után színes spirálmintákat kapok, és kellemes ízeket. Legalábbis ezt remélem.
Szenteste melegen tálalom gazdag dödöllével, zöldborsópürével és vörösbor-mártással, másnap hidegen salátával, uborkával kenyérre tehető vagy majonézes krumplisalátával fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése