2013. szeptember 6., péntek

Tojáslikőr

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
2 dl tej
1 rúd vanília
3 db tojássárgája
18 dkg porcukor
1,5 dl 90-96%-os alkohol

Elkészítés:
  1. A tejszínt és a tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és  hagyjuk kihűlni.
  2. A tojássárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverővel, arra ügyeljünk, hogy a tojások nagyon frissek legyenek.
  3. A kihűlt tejszín-tej keverékből a vaníliát kivesszük és leszűrjük és kézi habverő segítségével a tojásmasszához keverjük, majd hozzáadjuk az alkoholt, amit szintén elkeverünk benne.
  4. Szélesebb szájú üvegbe töltjuk és jól lezárjuk.

1 megjegyzés: