2,5 dl tejszín
2 dl tej
1 rúd vanília
3 db tojássárgája
18 dkg porcukor
1,5 dl 90-96%-os alkohol
Elkészítés:
- A tejszínt és a tejet összeöntjük, a vanília rudat felhasítva beletesszük és felforraljuk, majd a tűzről levéve 8 dkg cukrot elkeverünk benne és hagyjuk kihűlni.
- A tojássárgákat 10 dkg porcukorral legalább 10-15 percig keverjük gépi habverővel, arra ügyeljünk, hogy a tojások nagyon frissek legyenek.
- A kihűlt tejszín-tej keverékből a vaníliát kivesszük és leszűrjük és kézi habverő segítségével a tojásmasszához keverjük, majd hozzáadjuk az alkoholt, amit szintén elkeverünk benne.
- Szélesebb szájú üvegbe töltjuk és jól lezárjuk.
Konyakkal elkészítettem, nagyon finom lett.
VálaszTörlés