2013. október 11., péntek

Birsalma lekvár

Hozzávalók:
2 kg birsalma (felpucolva legyen 2 kg)
3-4 darab puha húsú körte
1,2 kg cukor
1 teáskanál Na-benzoát

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel 1-2 centis darabokra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. egy órán keresztül. Ha már a gyümölcsök puhár, botmixerrel pépesítsük össze a lekvárunkat. Ha elkészültünk vele, adjuk hozzá a tartósítószert és töltsük üvegekbe. Zárjuk le azonnal, 5 percre fordítsuk fejre, majd mehetnek a kamra polcára.


A receptet mivel már évek óta használom, a forrását nem tudom megjelölni, valahol a neten találtam.

Mondjuk az igaz, hogy baromi sokat kell vesződni a birsalmával, mire az ember felpucolva, kimagozza, feldarabolja, de engem a végeredmény mindig kárpótol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése