2013. október 8., kedd

Cinnabon




Hozzávalók (16 db nagy csigához)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 teáskanál porélesztő
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 55-60 dkg BL 80-as liszt
Töltelékhez:
  • 8 dkg puha vaj
  • 20 dkg barna cukor
  • 2,5 evőkanál őrölt fahéj
Mázhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg krémsajt
Rátéthez:
  • karamellszósz
  • durvára darált, pirított pekándió
Egy nagyobb edényben összekeverjük a cukrot a langyos tejjel. Beleszórjuk aporélesztőt, majd állni hagyjuk amíg az élesztő fel nem fut. Hozzáadjuk a puha vajat, a sót, beleütjük a tojásokat és annyi lisztet adunk hozzá, amennyivel közepesen lágy, de rugalmas tésztát nem nyerünk. Simára dagasztjuk, majd letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Közben összekeverjük a töltelékhez a barnacukrot és a fahéjat.
A megkelt tésztát kb 55x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, ezután végighengerítjük rajta anyújtófát, mintegy elsimítva a tölteléket. 
Szorosan felcsavarjuk úgy, hogy a tészta vége alul maradjon. Egy vastagabbcérnaszál segítségével 4-5 cm széles darabokra szeleteljük (ezzel a módszerrel a szeletek nem laposodnak el, mint amikor késsel vágjuk).
Sütőpapírral ellátott tepsire vagy nagyobb muffinformába helyezzük a szeleteket, lazán letakarjuk folpackkal, majd újrakelesztjük 30 percig.

200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Amíg a csigák sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat és a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón, 1evőkanálnyi mázat kenünk rájuk. Tetszés szerint megcsorgathatjukkaramellöntettel, megszórhatjuk pirított pekándió-darabokkal.

Tipp: A karamellkészítés részletes leírása megtalálható a Kifőztük magazin 6. számában.




Forrás: (fázis fotók is vannak)
http://jadekonyha.blogspot.hu/2010/09/cinnabon-amerikai-fahejas-csiga.html

Ez a recept megtalálható a Kifőztük magazin 7. számában. Ez is ingyenesen letölthető a korábbi számokkal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése