2013. október 8., kedd

Füge befőtt

Hozzávalók:
éretlen füge
cukorszalicil

Elkészítés:
A fügéket megmosom, villával több helyen megszurkálom, lemérem és egy edénybe teszem. Hozzáadok ugyanennyi cukrot és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforralom, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzöm lefedve. Kiszedem és üvegbe teszem a fügéket. A levet újraforralom, majd leszűröm. A fügék tetejére késhegynyi szalicilt szórok, rászedem a forró levet, lezárom az üvegeket és szárazdunsztba teszem.

Személyes hozzáfűzés: Nagyon finom és különleges befőttet lehet így házilag készíteni. Ráadásul a zöld, éretlen fügét remekül lehet így hasznosítani.

Megjegyzés: A receptet Ungikati küldte. Köszönjük

Marisa54:
Szerintem a fügéből csináljál kompótot. Én egyik évben kaptam ilyet ajándék ként. Nagyon finom volt. A fügét egészben főzték meg fűszeres szirupban, majd szárazdunsztba tették.

Én el tudom képzelni csilis szipuba eltenni husok mellé. Isteni lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése