2013. október 31., csütörtök

Házi grillázs

Hozzávalók:
30 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió

Elkészítés:
Előszészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük.
A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú) serpenyőbe öntjük.
Közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítjük. Először percekig nem fog történni semmi, nem kell bepánikolni, történni fog mindjárt. NEM ÖNTÜNK ALÁ SEM VIZET, SEM MÁST!
Egyszer csak elkezd kicsit összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Pont úgy fog kinézni, mintha olaj lenne. Ha esetleg maradnak benne kisebb cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről időben, a rögök később nem fognak érződni, de semmiképp se égessük túl!
Nagyon kell figyelni a színét: fokozatosan sötétedik, de ha már körülbelül gyantaszínű-világosbarna, akkor levesszük a tűzről, és azonnal belekeverjük a darált diót.
Amint elkeverjük, rögtön a sütőpapírra csorgatjuk, minél vékonyabb rétegben.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon (kb. 1 óra), majd egy vastagabb nejlonzacskóba tördeljük, és nem érzékeny felületen (én kivittem a járdára) kalapáccsal vagy klopfolóval olyan apróra zúzzuk, amilyenre szeretnénk.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése