2013. október 15., kedd

Házi nutella



Először is, ez nem lesz teljesen olyan, mint a Nutella. A mogyoró ici-pici szemcsékben érezhető lesz a kész krémben. Ettől is házi! A végeredmény nagyban függ az aprító teljesítményétől, hisz minél nagyobb teljesítményű, annál jobb, azonban készülhet turmixban is, de a mogyoró darálásánál érdemes vigyázni, nehogy leégjen a motor! Inkább állítsd le többször a gépet.Drága, drága, de csak a törökmogyoró jó hozzá! S a minőségi csokit is szánd rá, sok múlik rajta ízben és összetevőkben is.Hűtőben extra kemény lesz, inkább kamrában a helye. Nem tudni meddig áll el….. Egy biztos.

Tűnékeny!



20 dkg sótlan törökmogyoró
20 dkg tejcsoki
20 dkg étcsoki
3 evőkanál holland kakaó
2 evőkanál olaj
1 rúd vanília

A csokikat gőz felett megolvasztom. Közben a mogyorót tepsibe öntöm és 8-10 percre a 180 fokos sütőbe teszem. Amikor már feketedni kezd a héja kiveszem, konyharuhára öntöm és letakarva átdörzsölöm. Így szabadítom meg a barna héjtól. Krémesre darálom, az aprítóba öntöm, hozzáadom a kakaót, az olajat és a vanília kikapart belsejét és indul a 3-4 perces keringő. Hozzáadom az olvasztott csokit és még 4-5 percig krémesítem. Üvegekbe töltöm és hagyom kihűlni. Kb. fél liternyi mogyoróvaj lesz ebből az adagból.

Forrás: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése