2013. október 31., csütörtök

Lelőhelyek

Fonal:

Léteznek Budapesten a piros feliratos Euro-s boltok, ahol minden 390 ft, ott is lehet fonalat kapni.
A fórum elején írtam még, hogy én járok túrkálókba, ahol lehet 1390 ft/kg áron fonalat venni. Rendszerint egy jó nagy szatyorért fizetek 2500 ft-ot.
Ilyen túrkáló van egy, ha elindulsz az Astóriától a Deák felé a bal oldalon, illetve a Mechwart liget villamosmegállótól ha elindulsz a Duna irányába, akkor lent a sarkon, ahol a villamos elkanyarodik. Vannak kicsi horgolt terítők is mindig ha valaki abból szeretne kreatívkodni. Tavaly én apró töltelék szivacsot is ott vettem az ablakba készült hidegfogó párnába.

Akik fonalat keresnek a pompomokhoz (szőnyeghez,vagy csak úgy), és BP-iek, azok nézzenek el a Margit körút - Bem u. saroknál lévő turiba, vagy a már csak villamossal járható, híd felé tartó Margit krt. szakaszon lévő turiba (ugyanaz a cég, ha jól tudom, rutitex?), itt 1190 ft a fonal kilója, és ma voltam ott, RENGETEG van, mindenféle színben. Egy kis zsák fonalért 500 Ft-ot fizettem, ami kb. egy olcsóbb gombolyag ára máshol. Gyapjú is van, aminek 50g-os ára "újonnan" 1200-1500 Ft...
Organza:
Az organzát Pesten a Körúton több üzletbe is lehet kapni,a nevére nem emlékszem,de ki van írja nagy piros számokkal hogy méterárú és 390ft,490ft minden anyag.
Egyik üzlet a Boráros téri vill megálló utáni (Mester utca) baloldalt,majdnem a sarkon.

Fahéj:
virág nagykerekben, nagy csomagolásban szokott lenni, vékony, vastag egészek, tavaly így készítettem fahéj réniket. Jó sok van egy csomagban, és az ára is kb. 700.-Ft volt, és dekorációs célra kiváló.

A fahéjas mécses vagy koszorú tudom már többször előkerült, de a hétvégén az auchanban jártam és ott láttam, ahol az ömlesztett és kimérthető temrékek vannak, fahéj is hapható, ha jól emlékszem 1 kg 1.990.- Ft-ért. Most néztem meg a lidl-s fahéjas csomagban 20 g található kb 80-90 Ft-ért. Aki ilyesmi koszorúban gondolkodik és nem tudja virágnagykerben beszerezni annak lehet, hogy megéri az auchanban megvenni. 1 kb-ban szerintem rengeteg lehet.
Karácsonyi mintás nyújtófa:
http://bodzas.hu/urlap.kapcsolat
Az 1. e-mail címre írj Zsuzsának Meg tudja mondani milyeneket csinálnak és mennyiért! - Shephard

Hungarocell koszorú, csillagánizs:
hungarocell koszorú beszerzőhelyének ismételten a virág nagykert ajánlanám, ott az ára nem olyan horribilis, mint a hobbiboltokban, és többféle méret is létezik belőle (legalábbis nálunk így van és nem kell semmilyen kártya sem a vásárláshoz).
Ott szoktam beszerezni zacskóban egy nagy adag csillagánizst is, kb. fél kg volt 500 pénz tavaly.


Figurák a karácsonyi falvakhoz:
budai Fény utcai piac

Méteráru:
Aki méterárut szeretne vásárolni ajánlom figyelmébe a Cserhegyi és Tsa Kft-t.Több 1000 anyag(vetex,filc,polár ...)és van külön karácsonyi részleg is!Meg lehet nézni a honlapjukat!Rendkívül segítőkészek voltak!Karácsonyi anyagok egész évben vannak! Nyáron is vásároltam és beengedett a raktárba,hogy ott is nézzek szét nyugodtan,mert még ott voltak a karácsonyi anyagok!!!!

Szalvéta:
www.szalvetauzlet.hu

Karamellkrém:
A Fény utcai piac oldalában a földszinten ott az Arbat, - az Auguszt cukrászdával szemben -, kész karamellkrém kapható. Nagyon finom.  600 Ft körül van 397 g.

Hungarocell vágó:
http://balatonfured.olx.hu/nikecell-vago-hungarocell-polisztirol-vago-habvago-iid-479832319

Óriás hungarocell gömb a kültéri gömbdíszekhez:
http://bolthely.hu/photoline/id/14450_Hungarocell_Gomb__foldgomb_XXXL_50_cm__2_reszes

Adventi naptár kutyáknak:
http://www.kik-textilien.hu/hu/navi-bottom/lakas-kisallat-kert/lakas-kisallat-kert/allati-kiegeszitok/adventi-kalendarium-kutyaknak.html

Tojáslikőr:
Mi nagyon szeretjük a tojáslikőrt, én az Aldiban veszem, kivételesen nagyon fínom.

Tiszta szesz:
van amikor a Metróban van de brutál az ára kb 6500-7000 Ft/liter. (patikát felejtsd el, az azidő elmúlt már amikor lehetett szabadon kapni sajnos)  A kommersz vodkával elég jól lehet helyettesíteni, mert nincs szaga, erős aromája! Viszont arra figyelni kell, hogy ha a recept 95%-os alkoholt ír, akkor át kell számolni a mennyiséget, mert a vodka nem olyan tomény.  (én nyaralásokor olaszhonban szokatam beszerezni) 

Tegolához hozzávalók:
http://bolthely.hu/noszakreativ/

Zsákvászon:
http://gabrieltex.hu/hu/zsakvaszon-/521-zsakvaszon-anyagok.html

http://variotex.hu/kategoria/zsakvszon.html

http://guzsalyasbolt.hu/webshop/meteraru-16/zsakvaszon-77.html

meg gondolom az összes hobbiboltban van (ha nem is végben, hanem szalag, ív formájában)

Én zsákvásznat az Obiba vettem a kertészti részlegen

Fekete méz:
Pápán vettem a feketemézet Háznál árulják.De interneten is hozzá lehet jutni. http://jomagyar.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=112&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2


Kersztszemes készlet:
http://foltvarazs.hu/

http://xszemesbolt.hu/



Filc anyag:
tavaly is javasoltam, hogy szerintem lehet a filcdísz készítés költségeit csökkenteni. A Rayhernél lehet kapni filcanyag maradékot, 0,5 kg 825 Ft, maximun 10x10 cm-es darabok, inkább talán kisebb is. Sokféle szín van egy csomagban, és a legtöbb filcdísz önmaga sincs 10 cm-nél nagyobb. A díszítések meg különösen kicsik, azt jól ki lehet használni ezekkel a kicsi darabokkal.
Én eddig kétszer vásároltam, az egyik csomag apróbb darabok, legalább 15 szín biztos volt benne, a másik csomagot meg úgy sikerült kifogni, hogy könyvjelző nagyságú darabok voltak, kétszer, merthogy félbehajtott darabokról van szó, itt kevesebb szín volt, de éppen karácsonyiak, piros, fehér, zöld főleg.

http://rayher.hu/hun/index.php?page=termekek&id=5304600

Adventi tea:
DM-ben kb két hete már láttam adventi teát. 24 db-os, filteres


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése