2013. október 31., csütörtök

Mézes krémes 2.


Hozzávalók:
A tésztához
5 dkg vaj
40 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
3-4 ek tej
6 dkg méz
A töltelékhez
20 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 citrom héja
3 dl tej
6 dkg búzadara
15 dkg baracklekvár

A tésztához a tejet a mézzel, a cukorral, a vajjal és a tojással simára keverjük. Vízgőz fölé tesszük,
és állandóan kevergetve összefőzzük. Levesszük a tűzről, és miután langyosra hűlt, beledolgozzuk a
szódabikarbónával elkevert lisztet. Összegyúrjuk a tésztát, négy egyenlő részre osztjuk, majd fél órára a
hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve mind a négy darabot külön-külön vékonyra nyújtjuk, és 180 fokra
előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A vajat a kristálycukorral habosra keverjük. A tejet felforraljuk, beletesszük a búzadarát, és kevergetve
pár perc alatt megfőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzáadjuk a cukros vajat, a citrom lereszelt
héját, és gépi habverővel simára keverjük. Az első lapot vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém
egyharmadával, és rátesszük a következő lapot. Újabb lekvár, krém, lap, lekvár, krém és lap következik. Ha kész, az egész sütit finoman összenyomjuk, hűtőbe tesszük, és legalább 4-5 órát hagyjuk puhulni. A legjobb akkor lesz, ha legalább fél, de inkább egy egész napig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése