2013. október 31., csütörtök

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Hozzávalók kb. 10 szelethez:

A tésztához:
12 dkg liszt
12 dkg méz
12 dkg puha vaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg baracklekvár
1 narancs reszelt héja
10-12 dkg puha vaj vagy margarin
8 dkg porcukor
ízlés szerint citromlé
A mázhoz:
12 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához. Vajazott-lisztezett őzgerincformába töltjük. 165 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.

A kihűlt őzgerincet hosszában 4 vékony lapra vágjuk. A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot. A puha vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és ízlés szerint narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg. Erre újabb tésztaréteget helyezünk, melyre rátesszük a maradék lekvárt. Az utolsó lappal lefedjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és leöntjük vele a sütemény tetejét.

Tipp: Marcipánnal vagy csokoládédíszekkel tetszőlegesen tovább dekorálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése