2013. október 8., kedd

Pillecukor

Pillecukor (mályvacukor) hozzávalók
•15 dkg cukor
•0,5 dl víz
•2 evőkanál méz
•1 tasak étkezési zselatin (10 g)
•aroma, vagy gyümölcslé
•porcukor a forgatáshoz
•csipet só

Mályvacukor készítése
A cukrot, a mézet, a vizet és egy csipet sót egy lábasban
összekeverjük és felforraljuk. Amikor felforrt, kisebbre vesszük a
lángot, és még 3 percig tovább forraljuk. Egy másik edényben a
zselatint elkeverjük 3 evőkanál vízzel és állni hagyjuk pár percet.
Ilyenkor bele lehet tenni az aromát, gyümölcs levét, ételszínezőt.

A forró cukorszirupból egy keveset a zselatinhoz adunk, robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi szirupot is, és alacsony fokozaton el keverjük. Amikor a mályvacukor már szép fehérré kezd válni, és kezd ragacsos lenni, a robotgép legmagasabb fokozatán habosítsuk még 4-5 percig. Egészen addig, amíg egy ragacsos, nyúlós masszát nem kapunk.

Egy lapos műanyagot vékonyan kikenünk olajjal és öntsük bele a mályvacukor masszát. Használhatunk szilikon formát is, ekkor nem kell olajjal kikenni. Én sima lapos, négyszögletű ételhordó dobozt használok. Hűtőbe téve a mályvacukor 3-4 óra alatt
megkeményedik. Szórjunk meg egy tálcát porcukorral és erre borítsuk ki a mályvacukrot. Miután mindenütt be porcukroztuk ollóval vágjuk csíkokra, majd kockákra. A kész mályvacukor kockákat is forgassuk meg a porcukorban.



Így is lehet formázni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése