2013. november 6., szerda

Narancsbor

Hozzávalók:
2 palackhoz:
5 db narancs
1 db keserű narancs
1 db citrom
1 rúd vanília
1.5 l könnyű vörösbor
500 g kristálycukor
2.5 dl fehér pálinka

Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket és vágjuk fel őket gerezdekre. A gyümölcsöket tegyük légmentesen zárodó edénybe, rakjuk ide a rúd vaníliát is, és locsoljuk meg a borral. Hagyjuk 1 hónapig hűvös helyen összeérni. 1 hónap után szűrjük át a bort. Ezt követően cukrozzuk meg, majd rakjuk hozzá a gyümölcsöket és adjuk hozzá a pálinkát. További 45 napig állni hagyjuk a bort. Az érlelési időszak leteltével ismét leszűrjük, és palackba töltjük.

Tanács: A cukor hozzáadása után minden 10. nap keverjük, vagy rázzuk fel a bort, hogy a cukor minél könnyebben felolvadhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése