2014. január 9., csütörtök

Birsalma lekvár 2.



Borcsamama:

A birsalma lekvárt nem sütőben csináltam.

A megfőzött megtisztított két kilónyi birsalmát botmixerrel összeturmixoltam, beletettem kb. 6 db kockára vágott körtét, annyi volt itthon, az is két féle.

Mivel nagyon sűrű volt, tettem hozzá vizet, kb. fél litert, és cukrot meg citromlevet. A cukor fincsi vaniliás volt, én készítettem vaniliarúddal, és a mennyiséget nem tudom, csak úgy találomra . Jó savanykás lett a lekvár.

Feltettem főni, addig, amig a körte puha nem lett, akkor belekevertem fél csomag dzsemfixet, egyet forraltam rajta és már raktam is az üvegekbe.

Ebből a mennyiségből két 7 dl-es és három kisebb üveggel lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése