2014. január 9., csütörtök

New York Cheesecake

Hozzávalók:

A masszához:
15 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
80 dkg krémsajt (tejszínes)
20 dkg tejföl
15 dkg porcukor
1 csomagvaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás

A formához:
1 ek. vaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük.
A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.
A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk.
A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.
Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt.
A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése