2014. június 20., péntek

Rugelach sütemény



Hozzávalók (24 darabhoz)

Tészta:
12 dkg krémsajt (Sima sparos tomlos sajtot használtam)
12 dkg vaj
3 púpos ek cukor
15dkg liszt
csipet só

Töltelék:
5 dkg barna cukor
2 ek sima cukor
2 tk fahéj
5 dkg mazsola
10 dkg dió, durvára vágva
6 púpos ek baracklekvár

Tetejére:
kristálycukor fahéjjal elkeverve

Tészta: Összedolgozom (vagy a gép) a krémsajtot, vajat, cukrot (mindegyik szobahőmérséklet). Hozzáadom a lisztet, sót és összegyúrom. Egy bucit formálok belőle, fóliába csomagolom és min. 1 órára a hűtőbe teszem. Eléggé ragadni fog. A tészta a krémsajt miatt nagyon könnyen ragad, szakad, úgyhogy jó sok lisztet kell alá szórni. A töltelékhez összekeverem a kétféle cukrot, fahéjat, mazsolát és a durvára vágott diót. Kinyújtjuk majd megkenjük a lekvárral, megszórjuk a diós cukorral es feltekerjük. Éles késsel fél centisre szeleteljük. Sütőpapiros tepsiben megszórjuk a tetejét a fahéjas cukorral. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsül. Én dupla adagot csináltam de kevés! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése