2014. július 21., hétfő

Ajándékok bölcsibe, oviba, iskolába

Majkati:
Ez volt a tavalyi ajándékunk az óvónéniknek
ha jól megnézed, a papírdíszek közül az egyiket a gyermek készítette, saját ötlettől vezérelve;)

egyébként már néhány éve, amióta adok ajándékba karácsonyfadíszt, akkor mackósajtos dobozba szoktam beletenni:) az első alkalom azért volt, hogy megvédje a sérüléstől, a többi évben meg már jónak tűnt, és hát a megszokás;)

igen, mackósajtos doboz akrillal lefestve
a mézeskalácsok papírból vannak, gondoltam, hogy az akkor ötévesem "szabályosan" fogja írókázni, de inkább követte a saját elképzelését;)
végülis a papír elég költséghatékony:)


a sajtosdoboz széle szalaggal van díszítve, kétoldalú ragasztószalaggal, az nem annyira látszik a képen

Szisszka:
Mi eddig vittünk karácsonyra az oviba bögrét az óvónéniknek meg a dadusnak, a nevüket porcelánfilccel ráírtuk, és a gyerkőc tenyérlenyomata is rajta volt, porcelánfestékkel. Hozzá kaptak 1-1 doboz téli/karácsonyos teát.
Tavaly pedig gipszből öntöttünk mécsestartót, és kaptak hozzá illatos mécsest.
Idén a nagyobbal szeretnénk megcsinálni a Csillus féle üvegbe bújtatott hóembert, a kicsivel még nincs ötletem, valami egyszerű kéne...
Az egyik ötlet a tenyér forma, ami télapónak van kifestve, a másik meg amikor tenyérlenyomat és mindegyik ujjacska egy-egy hóember :) szerintem ezek nagyon aranyos ötletek.

Mi is adtunk be fejenként 500 ft-ot, abbol kaptak az ovonenik es a dadus ajandekot, vasarlasi utalvanyt es kepeslapot, ez minden evben igy szokott lenni.
Viszont mi minden evben adunk kulon ajandekot is! Iden a nagyfiamtol kapnak hóembert üvegben, olyasmit amilyet tavaly kapott Borcsamama Csillustól, csak a hóember nem hungarocell gömbből, hanem a Noa féle levegőre szarado gyurmabol keszul, melle pedig kapnak 1-1 karacsonyi kaktuszt.
A kisebbemtol pedig mecsestartot kapnak mecsesekkel. Az uveg mecsestartora ranyomtuk a gyerek ujjlenyomatait üveg festekkel, es azokbol pingaltunk hóembert, melle pedig az ikeaban vettunk illatos mecsest.



Az első képen a kisebbem ajándéka van, mécsestartó, a kis ujjlenyomataiból készültek a hóemberek :) Ehhez kaptak az óvónénik almás-fahéjas illatú mécsest.

A második képen a nagyobb fiam ajándéka van, Csillus után szabadon, a hóemberkék Noa levegőn száradó gyurmájából készültek, mellé kaptak még egy - egy desszertet az óvónénik :) A lényeg, hogy nagy voltaz öröm, tetszett nekik az ajándék, és a fiúk részéről is nagy volt az öröm, örültek, hogy tetszik a kis ajándékuk, és hatalmas lelkesedéssel, kitartóan készítették őket! :)





Pelyheskiskacsa:
Mi "testületileg" oldottuk meg, mindenki beadott 1000 ft-ot, és abból némi jelképes csoki / bonbon mellé ikea és feldobox utalványt adtunk az óvónéniknek. A bevállalósabb óvónéni kapta a feldobox utalványt.. (Az óvónéniknek és a dadus néninek kb. 7-8ezer Ft-os ajándék jutott így).



Ezt így bármikor elhasználhatják, és nem veszünk felesleges dolgokat.

Plusz mellé kaptak egy "gyerekek kedvenc receptjei" című kis szakácskönyvet saját kivitelben, amiben gyerekenként 1-1 recept szerepelt, mint a csoportra emlékeztető ajándék.


Sáfrány:
Azt nem tudom mit adjatok, de teát ,bögrét ha lehet ne, mert sokan azt adnak.Idén 7 doboz teát és 3 bögrét kaptam,most aztán ihatom a teát.Én ma kaptam finom házi szaloncukrot egy családtól, mindegyikönk oda volt érte, nagyon finom.Egy szép mézes koszorút,sajnos et eltört, pedig vigyáztam rá.Nálunk nem kapunk közös dolgot,pedig lehet jobb lenne,akkor tényleg lehetne ajándékutalványt venni , annak mindenki örül.De, nagyon jó, ha valaki saját készítésű ajándékot ad, az nagyon személyes és jól tud esni egy ilyen ajándék.

Kisbogár:
Aztán tegnap este arra az elhatározásra jutottam, hogy személyes sk. ajándékot kapnak az oviban, mert ugye az talán értékesebb számukra.



Tutusatu:
Szó volt róla, hogy utalványt és szép dobozba szaloncukrot adunk az ovónéniknek és a dadusoknak. Ezt leszavazták, de a héten az ünnepségen mégis előállt vele egy anyuka, aki a csoportpénzt gyűjti. Elég érdekes helyzet volt, mindenki nézett mint borjú az új kapura. Mi készítettünk a kisfiammal kis diszeket. Noa levegőn száradó gyurmáját csináltuk és aranyos kis díszek lettek. Kis zacsiba tettük, szalaggal átkötöttük. A meglepő az volt, hogy a dadus odajött hozzánk és nem akarta elhnni, hogy ezt ő kapja. Pedig csak egy pici apróság volt. A két ovónő meg csak átvette. De az a lényeg, hogy örömmel készítettük:-)

Noa:
Szerencselapot (postás csemete Bori)küldtünk ,aminek nagyon örültek,az egyik ovónéni küldött is vissza Borinak ari karácsonyi képeslapot!!!
És a levegőn száradógyurmából nagy hópihét szurtam ki,és angyalkás szalvétából dekupáltam rá!!!!
A dadus néni mondta is,hogy felteszi majd a fára!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése