2014. július 22., kedd

Cukorbot keksz



40 dkg finomliszt
fél teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
23 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
2 teáskanál vaníliás cukor vagy mézeskalács fűszer

A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán.
Ahhoz hogy a fára akasztható legyen vagy a bot kunkori végére kell majd kötni a madzagot, vagy ha sütés előtt a kanyarulatba, a tészta közepébe szúrunk egy lyukat ( pl. gyufaszállal- érdemes sütés végéig benne hagyni, a gyufa végét levágni, hogy ne kelljen lángra), akkor azon keresztül is átfűzhető a szalag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése