2014. július 28., hétfő

konzerves süti vagy kuglóf




olaszos receptel találtam, csak le kell magyarosítani és probálkozni:

A tésztához : - 400g liszt - 75g cukor - 45g élesztő , - 2 tojás , - 80 ml tej - 125 g vaj , - 200g magtalan mazsola , - 1 teáskanál narancslényeg (itt lehet sűrű rostos narancsléra gondolt)

Elkészítés: - Melegítsük fel a tejet 30 ° C (ha nincs a hőmérő , csak tedd az ujját belül hevített tejjel és számolj 5 másodperc, ha a hőség elviselhető azt jelenti, hogy a megfelelő hőmérséklet) , - Egy tálba, adjuk hozzá a cukor , sütőpor , 4 evőkanál liszt, a tojás és a langyos tejet, jól keverjük össze, és hagyjuk 20 percig pihentetjük borított nedves ruhával , és szobahőmérsékleten pihentessük , - 20 perc után , adjuk hozzá a vajat , a narancslét , a maradék lisztet , és gyúrjuk( meg kell gyúrni a tésztát , amíg húzza kéztől elválik ) , majd hozzáadjuk a mazsolát , összegyúrjuk újra és hagyjuk , amíg kétszeresére nő a mennyiség - Egyszer nőtt , a tésztát , vágjuk fel egyforma darabokra , csináljunk golyókat, és helyezzük be őket a dobozokba sütő/viaszpapírral . ( Ne töltsük tele a dobozokat , mert a tészta nőni fog !)

- Amikor ismét növekedni kezd , tegye előmelegített sütőbe 180 ° C

aranybarnára sütjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése