2014. július 21., hétfő

Linzer (Horváth Ilona)

Hozzávalók:
10 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
30 dkg liszt
1 egész tojás
1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
1 tojás fehérje
darált dió

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hideg helyen legalább egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk, formákat szaggatunk a tésztából.
Tetejüket tojásfehérjével megkenjük és darált dióval megszórjuk, vagy belemártjuk a tésztát.

180 fokon rövid ideig - amíg a dió elkezd pirulni - sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a receptet,40 éve ezt sütöm,hála a könyv szerzőjének,meg édesanyámnak, aki megvette nekem ezt a könyvet!🥰

    VálaszTörlés