2014. július 24., csütörtök

Narancsital

kb 60 dkg narancs, ( de 1 kg is lehet!!!) 
4 dkg citromsav
1 l hidegvíz. 

A narancsot tisztítani, feldarabolni (egynek a héja is mehet bele) leönteni a vízzel, hozzáadni a citromsavat. 2 napi állni hagyni nem túl meleg helyen, majd felfőzni, leszűrni és átturmixolni. 8 litervízzel 1 kg cukrot felfőzni , kihűteni és a két levet összekeverni, majd üvegekbe kimérni.. (ez a recept addig volt nagyon közkedvelt amig nem lehetett mindenféle üdítőket, gyümölcsleveket kapni a boltokban) Ez az eredeti recept, Anyukámtól

Ma is így ké szül, csak azzal a különbséggel, hogy amikor főzöm a gyümölcsöt akkor kerül bele némi alma, sárgarépa, sütőtök. Mikor mi van itthon! van, hogy mindegyik, akkor mindegyikből, ha meg épp semmi, akkor csak a narancsi.
Nem áll el a végtelenségig! hűtőben, vagy hűvös helyen kell tárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése