2014. augusztus 8., péntek

Csokis Mignon



csokis cukormáz45 dkg porcukor 3 dkg cukrozatlan kakaópor 4 dkg Rama margarin 1 dl tej 1 TK (teáskanál) instant kávé

egyéb
A piskótát elkészítem a lekváros piskótatekercsnél található recept szerint, annyi különbséggel, hogy 8 dkg lisztet és 2 dkg cukrozatlan kakaóport használok. Kakaóporral meghintett deszkára borítom és ott hagyom kihűlni. Ezután 5x5 cm-es kockákra vágom.

Megkenem nutellával és kettőt-kettőt egymásra rakok, majd tortarácsra rakom.

A csokimáz hozzávalóit egy kicsi füles edénybe rakom, amit egy fazék fölé tudok rakni. A fazékban vizet forralok, de csak annyit, hogy ne érjen bele a másik edény. Addig kevergetem, amíg olyan folyékony lesz, hogy merőkanállal önteni lehet. Ha túl sűrű lenne, önthetünk még 1-2 evőkanál tejet hozzá. Az instant kávét is hozzákeverem végül.

Egy darab zsírpapírt rakok a tortarács alá. A mignonra rákanalazom a mázat és hagyom megdermedni hűvös helyen.

A zsírpapirról könnyen le tudjuk szedni a lecsepegett mázat és újra tudjuk használni.
Tölteléknek mást is használhatunk, én például sárgabarack lekvárral is megkentem egy párat.


Forrás: nlc karácsony fórum, 
eredeti forrás: ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése