2014. augusztus 8., péntek

Házi Mignon



Hozzávalók

A tésztához
6 tojás
15 dkg cukor
10 dkg Rama
1 citrom reszelt héja
15 dkg lisztA töltelékhez

20 dkg Rama
15 dkg porcukor
2 ek. kakaóporA bevonáshoz
50 dkg porcukor
ízlés szerint színezék
cukorkák

A sütőt 180-fokra előmelegítjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a Ramával és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük. Lazán beleforgatjuk a habot, a lisztet óvatos keverés mellett beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (minimum 25x20 cm méretű legyen) simítjuk, a sütőben 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kivesszük és pihentetjük, majd a kapott piskótát először körbe, majd lapjában félbevágjuk. A krémhez habosra keverjük a Ramát a porcukorral, kivesszük a harmadát és abba belekeverjük a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük a fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk. A mázhoz kikeverjük a porcukrot 6 ek. vízzel. Ha színezni szeretnénk, adagokra osztjuk, és ételfestékkel ízlés szerint megszínezzük. A kapott mázzal bevonjuk a felkockázott süteményeket, pihentetjük, hogy a máz megszilárduljon és tetszőlegesen, változatosan díszítjük.

Forrás: nlc karácsony 2013 fórum
eredeti forrás: ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése