2014. augusztus 8., péntek

Puncsos mignon



Hozzávalók:

Piskótához:
10 tojás
5 evőkanál rétesliszt
5 evőkanál finomliszt
9 evőkanál cukor

Masszához:
1 dl víz
1 dl narancslé
6-8 evőkanál cukor
Rum vagy rumaroma
2 evőkanál keserű kakaópor
fondant

Elkészítése:
Az alap piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A kétféle lisztet több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.
35*25-es tepsiben sütöttem. A masszát háromfelé osztva süssük meg. Az első felét simítsuk a sütőpapírral bélelt aljú tepsibe és tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a ,,zacskózizegéshez" hasonló hangot adja. A másik két adag masszával hasonlóképpen járjunk el.
Az egyik lapot törjük apró darabokra. A narancslé, a víz és a cukor felhasználásával főzzünk szirupot. Hűtsük ki, és öntözzük meg a kakaóporral megszórt és rummal meglocsolgatott piskótát annyira, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Az egyik piskótalapra osszuk el a kakaós egyveleget, és egyenletesen és fedjük be a másik lappal.
Nyomjuk le a tésztát (esetleg préselhetjük is). Ha ,,megkötött", vágjuk fel kockákra.
Villa segítségével mártogassuk rummal higított, piros festékkel színezett kézmeleg fondantba, majd rácsra téve hagyjuk száradni.

Forrás: nlc karácsony 2013 fórum
eredeti forrás: ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése