2014. augusztus 10., vasárnap

Spagetti szósz házilag

7 kg lucullus paradicsom / azért jobb, mert kevesebb a leve, könnyebb besűríteni/
1,5 kg hagyma
1 nagy csokor bazsalikom, rozmaring, oregánó/friss/
1,5 dl olaj



Megpárolom az péppé zúzott hagymát, hozzáteszem az összeaprított paradicsomot, addig főzöm, amíg jól besűrűsödik, de közben hozzá adom az összeaprított zöldfűszereket is.


Kb. két óra alatt készül el. Forrón üvegbe rakom, tetejére fólia, rá egy pici tartósító majd a kupak, fejreállítás, végül száraz dunszt.
Nem romlott meg, pedig nekem még normális spájzom sincs, mindenhol meleg van ahol tárolni tudok. 

Forrás: A spagetti szósz eredeti receptje a Fakanál blogról van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése