2014. november 8., szombat

Kacsacomb és krumplirózsa ananász chutneyval






Hozzávalók:

4 kacsacomb
8 fokhagyma gerezd
4-6 kakukkfű ág, vagy szárított kakukkfű
1 ananász
10 dkg mazsola
2 kisebb vöröshagyma
0,5 dl rum
2 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet
cayenni bors
chili paprika
4 nagy burgonya
kókusz olaj

A húsokat előző este a húsos felükön bedörzsöljük sóval, kinyomott fokhagyma gerezddel.(Mindegyik combhoz 1 gerezd.) Másnap belefektetjük őket egy tepsibe, fokhagymát, kakukkfüvet, két karika ananászt teszünk mellé, lefóliázzuk, és előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük. 15 perc után visszavesszük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és két és fél órán keresztül sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, és piros ropogósra sütjük fél óra alatt.
A krumplikat meghámozzuk, és uborka gyalun legyaluljuk. Muffin sütő formába tesszük, úgy, hogy a levelek fedjék egymást. Addig dugdossuk a krumpli szirmokat, míg rózsaformát nem kapunk. Locsoljuk meg kókuszolajjal a virágokat.
Süthetjük együtt a kacsacombokkal. (Én így tettem.) Utólag sózzuk.
Míg a sütőben sülnek a dolgok, elkészítjük a chutneyt.
Az ananászt meghámozzuk, kivágjuk a közepét, és feldaraboljuk. A hagymákat apró kockára vágjuk. Az ananászt, a mazsolát, a hagymát, a mézet, a rumot, a balzsamecetet, a chili paprikát egy edénybe tesszük, öntünk hozzá kb fél dl vizet, és folyamatosan keverve felforraljuk. Ha felforrt, még húsz percig főzzük.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése