2015. július 21., kedd

Töltött háromszögek


A tésztát azért kell felezni, mert nem lehet egyben kinyújtani ( illetve nekem nem ment pedig nem is olyan kicsi a gyúródeszkám. Érdemes inkább két részletben. Ha valakinek nem megy a háromszög csigában is felvághatja. Turbózni bármivel lehet a tölteléket. Csak a fantáziánkra és a hasunkra van bízva mit teszünk bele. Mi a fokhagymás tejfölös dolgokat szeretjük (főként a gyermekeim) de lehet pizza krémmel is megkenni.

Hozzávalók

Tésztához
80 dkg liszt 5 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 5 dl tej 1 csapott evőkanál só 2 dl étolaj ( NEM kell bele tojás!!)

Töltelékhez
sonka kockára vágva ( 30 dkg), 2 db lilahagyma, 2 db kukorica konzerv, sajt reszelt ( 25-30 dkg), 2 db fokhagymagerezd,1 db nagy tejföl, bacon kockára vágva
Tetejére
2 evőkanál tejföl,1 tojássárgája, szezámmag ( lehet lenmag és társai is)

Elkészítés
1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)

Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. ( én itt most fordítottam, előbb vágtam fel, és utána kentem meg ez így is-úgy is működik.

A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Forrás:
http://www.amiakonyhambolkikerul.hu/news/toltott-haromszogek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése